Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Nieuws over Ajax - PSV

Nieuws over Ajax - PSV

29 jul 2024

Vanwege het risico op een ban van vele jaren vanuit Amsterdam in het vooruitschiet, zijn wij goed geïnformeerd door PSV over het voornemen om de komende wedstrijd tegen Ajax geen uitsupporters mee te nemen. Dit om te voorkomen dat die jarenlange ban werkelijkheid wordt. We begrijpen de keuze van PSV en steunen dit. Er zal immers iets moeten gebeuren.

Wij zijn en blijven echter tegen het collectief straffen van supporters voor het gedrag van enkelen. Maar de langjarige collectieve straf om niet naar Amsterdam te kunnen afreizen die ons boven het hoofd hangt, lijkt vele malen erger dan eenmalig geen uitsupporters meenemen. Het is goed dat PSV en de Foundation het initiatief nemen om het gesprek te voeren over onder meer de anti semitische spreekkoren.

Wel vinden wij het belangrijk dat onze club de noodzakelijke maatregelen neemt om bij de volgende uitwedstrijden in Amsterdam wél weer supporters mee te kunnen nemen. Wij beseffen goed dat wij daar als supporters grote invloed op hebben. Het begint immers bij ons zelf!

We hebben er allemaal baat bij dat dit soort excessen verdwijnen. Het hoort niet langs de voetbalvelden, hoe groot de weerstand tegen een bepaalde club mogelijk ook is bij supporters. Wij gaan er daarom ook vanuit dat door PSV en de gemeente Eindhoven het gedrag van de ons bezoekende fans van Ajax goed gemonitord wordt en dat er, indien noodzakelijk, eveneens ingegrepen wordt. Alleen op die manier creëren we wederkerigheid.

Laatst bijgewerkt : 29 jul 2024 - 16:12