Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Peter Bosz: “Dit is een heel lekker punt”

Peter Bosz: “Dit is een heel lekker punt”

PSV-trainer geniet van zijn team en koestert gelijkspel

23 okt 2024 - Door: Ted Gijsel

PSV-trainer Peter Bosz is blij met het gelijkspel dat zijn ploeg tegen Paris Saint-Germain uit het vuur sleepte. “PSG is echt een goede ploeg, we mogen trots zijn dat we hier met een punt weggaan.”

Volgens Bosz lag de sleutel tot het succes in het meevoetballen van zijn team. “Ook tegen zo’n tegenstander moet je zelf meevoetballen. Maar we moeten wel eerlijk zijn: PSG heeft heel veel grote kansen gehad. Op een andere dag gaan die er wel in en sta je in de rust al achter. We hebben een punt over de streep getrokken.”

Genoten van vechtlust
Bosz prees de instelling van zijn team. “Ik heb genoten van de vechtlust. Deze wedstrijd wordt op een intensiteit gespeeld die we in onze nationale competitie niet tegenkomen. Ik denk dat we in één wedstrijd meer spelers van de tegenstander in de zestien hebben gehad, dan in het hele Eredivisieseizoen tot nu toe. En toch: overal waar we heengaan, gaan we om te winnen. Maar kun je niet winnen, dan moet je zeker niet verliezen. We mogen trots zijn dat we hier met een gelijkspel weggaan. Dis is een heel lekker punt. En: hier worden we beter van, als team en als ploeg. Ik zie de stijgende lijn. We nemen deze prestatie mee naar de volgende wedstrijden.”

Zwaarbevochten punt
Middenvelder Guus Til sprak ook van een zwaarbevochten punt. “Uiteindelijk wel. Zij hadden veel kansen, wij mogen blij zijn met een punt. Het was niet gemakkelijk, iedereen liep op zijn tandvlees, maar uiteindelijk slepen we hem eruit. Maar of ik vooraf ook getekend had voor een gelijkspel? Dat nou ook weer niet. We kwamen hier om te winnen. Maar ja, als je in tweede helft niet meer echt aan voetballen toekomt, moet je tevreden zijn. Vooral de laatste tien minuten was het overleven.”

Zelfzuchtiger
Van zijn uitgelezen, maar gemiste kans op de 1-2 baalde Til stevig. “Ik hoorde achteraf dat het sowieso buitenspel was geweest, dus dat verzacht het een beetje. Ook is zo’n moment niet goed uit te leggen. Het was nog zo’n lange weg naar de keeper, Noa liep mee en Marquinhos zag ik eerlijk gezegd niet eens. Ik denk dat ik zelfzuchtiger had moeten zijn. Ik onderschat mijn snelheid, ben best snel voor een middenvelder. Daar moet ik meer mee doen.”

Euforie in de kleedkamer
Niettemin was de sfeer in de kleedkamer euforisch: het punt werd gevierd. “Zeker! Maar we willen door in de Champions League. Dan moet je dus ook wedstrijden winnen.” Dat de spelers het punt niet met de fans konden vieren (vanwege het gebiedsverbod) vond Til jammer. “Natuurlijk, want je voetbalt voor de supporters. Invloed heeft het niet op ons gehad. We zijn prof genoeg om dit naast ons neer te leggen.”

Luis Enrique teleurgesteld
PSG-coach Luis Enrique knikte op de vraag of hij teleurgesteld was. “Dit is moeilijk te accepteren. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarin we voortdurend beter waren dan onze tegenstander. Maar dit is voetbal. Dat we een gebrek hebben aan efficiëntie, is duidelijk. Ik wil mijn ploeg dominant laten spelen, zowel verdedigend als aanvallend. We hebben veel meer kansen gecreëerd dan PSV, maar je moet soms ook het geluk aan je zijde hebben. Aan de andere kant: ook PSV had kunnen winnen. Maar wij hadden moeten winnen.”

Laatst bijgewerkt : 23 okt 2024 - 11:17