Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: Interview met Sjef Blatter

Oude glorie: Interview met Sjef Blatter

30 sep 2024 - Door: MD

Interview Sjef Blatter

Sjef Blatter werd geboren op 4-4 1946 te Eindhoven.

WK) De naam Blatter weet u van oudsher waar die vandaan komt?

SB) De naam komt uit Oostenrijk, een Oostenrijkse Duitse naam, Blatter ohne umlaut zeggen ze dan.  

 

WK) Hoe was uw gezinssituatie thuis, en wat voor beroep hadden uw ouders?

SB) Vader en moeder en er waren drie kinderen waarvan twee meisjes en ik was de jongste.  

Vroeger was het zo dat ze bij Philips mensen nodig hadden. Mijn vader is geboren in Deurne en dat was de omgeving waar de Peel lag. In dat gebied werd turf gestoken dat was toen de brandstof die ze hadden in die tijd. De turf liep op een gegeven moment terug en toen heeft mijn opa het hele gezin onder de armen genomen en is naar Kerkrade in Limburg gegaan. Daar zijn zij in de mijnen gaan werken. Mijn vader toevallig boven de mijn als bankwerker. De mijnen kwamen in die tijd opzetten, veel mensen pakten hun huishouden op en gingen daar wonen. Mijn moeder kwam oorspronkelijk van een familie uit België, Lenaerts genaamd. Zij zijn toen naar Eindhoven verhuisd. In die tijd was Eindhoven maar een klein stadje en dat is later enorm gegroeid.

 

WK) Wat voor schoolopleiding heeft u gevolgd?

SB) Ik heb de lagere basisschool gedaan en daarna naar de ULO gegaan en mijn diploma behaald. Vervolgens naar de Philips bedrijfsschool gegaan en een vak geleerd als gereedschapsmaker. Zo heb ik vervolgens jaren gewerkt bij Philips. Met mijn zestien jaar had ik mijn ULO-diploma. Daarna voor drie jaar naar de Philips bedrijfsschool dat was vier dagen praktijk en twee halve dagen theorie. Óók heb ik bij Philips nog een HTS-cursus gedaan van vier jaar ook in de richting van gereedschap makerij. Zo groei je dan door in het bedrijf als baas van de werkplaats. Dat kon ik goed combineren met het voetballen want ik werkte voor halve dagen bij Philips, vervolgens 's middags trainen en 's avonds naar school. Dat heb ik zo vier jaar lang gedaan. Dat was een pittige tijd.

 

START VOETBALCARRIERE

WK) Hoe oud was u toen u ging voetballen bij VV DBS in Eindhoven? Welke elftallen heeft u allemaal doorlopen bij VV DBS? Op welke posities voetbalde u bij VV DBS?

SB) In die tijd kon je pas met je twaalf jaar bij een voetbalclub eerder niet. Toch ben ik met mijn elf jaar daar begonnen. Ze hadden toen een competitie in de zomer hier in Eindhoven en daar speelde VV DBS tegen een heleboel clubs uit de stad. Een Tivoli, Woensel, Tongelre, de Spechten daar speelde wij dan een avondcompetitie mee onderling. Bij VV DBS was ik eigenlijk geen officieel lid. Daarbij VV DBS voetbalde ik in de spits.

 

WK) Wanneer u twaalf jaar oud bent is er de overstap naar de jeugd van PSV. Hoe kwam deze overgang tot stand wie heeft u daarin begeleid?

SB) Toen ik elf jaar was ben ik al direct gevraagd door PSV met mijn twaalf jaar ben ik uiteindelijk naar PSV gegaan.  

Ik ben zelf naar PSV gegaan. Mijn vader werkte óók bij Philips en daar werkte dus ook mensen die bij PSV iets betekende en die hadden mijn vader allang ingelicht. Ik zei toen ik wil naar PSV, waarop mijn vader zei, "dat gaat niet gebeuren, doe eerst maar eens je school afmaken." Mijn vader was allang geïnformeerd door PSV dat ze belangstelling hadden voor mij en toen zei hij, "voor deze keer dan ga maar". Daarna kreeg ik een bericht van PSV naar mijn ouderlijk huis verstuurd. Ik kwam in B9 het laagste elftal dat er was daar.

 

WK) In de jeugd bij PSV, welke elftallen heeft u allemaal doorlopen en op welke posities voetbalde u in de jeugd bij PSV? Wie waren bij PSV in de jeugd uw trainers?

SB) Gestart in de B9 vervolgens B6, B1, A3, A betaalde jeugd. Ik heb eerst linksbuiten gevoetbald. We hadden toentertijd grote toernooien, Otten toernooi, Blauwwit toernooi, Feyenoord-toernooi en toen werd ik als linksback gepositioneerd. In het Otten toernooi ben ik toen uitgeroepen als beste verdediger dat moet zijn geweest in 1965. In de jeugd ben ik onder trainer Wim Middel begonnen en vervolgens daarna Jan van den Broek, Ad van Tuijl en Milan Nikolić. In het eerste elftal kreeg ik Bram Appel als trainer.

 

WK) Uw ouders en naasten steunden zij u in het voetbal en kwam zij regelmatig u supporteren?

SB) Mijn vader kwam wel eens één keer per jaar kijken tot mijn veertiende jaar want toen is hij overleden. Ik was in de jeugd best lastig en zo heeft Milan Nikolić mij uit de jeugd gezet samen met mijn vriend Chris Fraikin. Wij werden er uitgezet en moesten in het vierde gaan voetballen, dat hebben we toen gedaan. Op het einde van het seizoen stonden ze op degraderen de betaalde jeugd. Ze moesten een beslissingswedstijd voetballen om erin te blijven tegen SVV uit Schiedam en toen mochten wij ineens weer meedoen.

We wonnen die wedstrijd tegen SVV en scoorde ik de winnende als linksbuiten.

Daarna kwamen er verschillende toernooien en wilde ze mij mee nemen. Carlo van den Bergh die kwam van Sparta '25 uit Beek en Donk die stond linksbuiten en die ging óók mee naar die toernooien. Ik mocht dan wel meedoen met A betaalde jeugd, maar linksbuiten was mijn plaats. Zo zei ik tegen Milan Nikolić en leider Toon Dereumaux, "ik ga niet mee, Carlo van den Bergh is linksbuiten en ik ook, zo ga ik niet vier dagen met de Pinksteren op de reservebank zitten dat gaan we niet doen." Toen zei Toon Dereumaux, "dat gebeurt ook niet, ga maar mee." Ze hebben mij toen op de linksback positie gezet en we hadden toen als team heel goed gevoetbald en ik ook en zo werd ik op het Otten toernooi uitgeroepen tot beste verdediger. Daarna kreeg ik van PSV een contract aangeboden van Ben van Gelder in datzelfde jaar.

 

WK) Wanneer had u het gevoel dat u het eerste elftal van PSV zou kunnen bereiken?

SB) Die gedachten heb ik nooit gehad, ik hoopte dat wel, maar was niet direct daarmee bezig. Ik kwam bij PSV bij het tweede elftal en daar had je óók contractspelers.  

Op een gegeven moment zat ik op de tribune in het stadion bij een wedstrijd van het eerste elftal van PSV. Toen werd mijn naam omgeroepen tijdens de wedstrijd dat ik naar de kleedkamer van PSV zijn eerste elftal moest komen. Ze voetbalde tegen DWS Amsterdam en ik moest van trainer Bram Appel meedoen. Zo heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van PSV. Sindsdien heb ik altijd bij de eerste selectie gezeten. Bij het tweede elftal heb ik ongeveer maar een halfjaar gevoetbald.

 

WK) Seizoen 1965-1966 maakt u debuut in het eerste elftal van PSV en komt u tot 3 wedstrijden in uw eerste seizoen in de Eredivisie met PSV. Hoe was uw samenwerking met toen PSV-trainer Bram Appel? Met PSV-seizoen 1965-1966 8e op de ranglijst in de Eredivisie.  

SB) Ik was blij dat ik bij de eerste selectie zat dus ik had niet direct zoveel te praten betreft Bram Appel. Zo deed ik alles maar wat ze me zeiden natuurlijk en werd ik gepositioneerd als linksback.

MENISCUSOPERATIE

SB) Seizoen 1969-1970 voetbalde ik 11 Eredivisiewedstrijden en vervolgens kreeg ik een meniscusoperatie in het Binnenziekenhuis dat heet nu het Catharina ziekenhuis. Dat was in november, maar de chirurg wilde mij pas in januari opereren want hij ging met wintersport op vakantie. Toen ben ik naar manager Ben van Gelder gegaan en die zei "je gaat geen twee maanden wachten" zo heeft hij geregeld dat ik de volgende dag werd geopereerd. Na de winterstop ging ik weer trainen, maar die knie werd steeds weer dik. In april ben ik toen opnieuw geopereerd in Geldrop en toen bleek dat ze de helft van mijn meniscus erin hadden laten zitten. Door dit alles is eigenlijk mijn carrière bij PSV mislukt omdat die chirurg bij mijn eerste meniscusoperatie het niet goed had gedaan. Ik was dat seizoen niet meer aan het voetballen en manager Ben van Gelder zei me dat hij niet kon beloven dat ik het volgende seizoen er weer bij was en een nieuw contract zou krijgen. Zo werd Harry Vos van ADO gecontracteerd als vervanger voor mij, zo was ik bedankt.  

Ik zat in mijn laatste jaar van mijn studie, ik kon niet weg en zo heb ik toen één seizoen in het tweede gevoetbald.

 

KNVB BEKER FINALE FEYENOORD-PSV

WK) Seizoen 1968-1969 bereikt PSV de finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Feyenoord. Op 11 juni 1969 wordt het 1-1 in het Feyenoord stadion en vervolgens is er een replay op 14 juni 1969 wederom in het Feyenoord stadion en dan wint Feyenoord met 2-0.  

SB) De halve finale hadden wij in Tilburg gevoetbald op neutraal terrein van Willem ll tegen Sparta de eerste wedstrijd was gelijk 1-1 en vier dagen later voetbalde wij in Tilburg wederom de halve finale tegen Sparta en wonnen we met 1-0. De finale voetbalde wij in Rotterdam tegen Feyenoord maar wat was nou het geval; Feyenoord werd kampioen en zo waren wij automatisch geplaatst voor Europees voetbal. De eerste wedstrijd tegen Feyenoord werd gelijk 1-1 en drie dagen later moesten we wéér naar Rotterdam om opnieuw te voetballen tegen Feyenoord in de Finale.

Wij kregen als spelers een flinke premie van een dubbele wedstrijd tegen Sparta en tegen Feyenoord. De premie hadden wij als spelers wel zin in omdat we toch wel Europees zouden voetballen.

 

WK) Seizoen 1969-1970 bereikt PSV wederom de Finale van het KNVB-bekertoernooi en deze keer is de Finale in stadion de Vliert in 's Hertogenbosch.

Door doelpunten van Piet Keizer en Johan Cruijff verliest PSV deze Finale met 0-2.  

Hoe kwam deze nederlaag aan bij PSV mede doordat het de tweede achtereenvolgende nederlaag was in de Finale van het KNVB-bekertoernooi?

SB) Die wedstrijd heb ik niet meegemaakt toen zat ik niet bij de selectie.

 

EUROPACUP II PSV-AS ROMA

WK) Europees voetbalt PSV-seizoen 1969-1970 in het Europacup ll toernooi in de eerste ronde wordt Rapid Wien verslagen en in de 2e ronde is AS Roma de tegenstander.

In Rome is er een 1-0 verlies voor PSV en in Eindhoven wint PSV met 1-0. De beslissing viel uiteindelijk door het opwerpen van een muntstuk en deze viel verkeerd voor PSV. Een enorme domper voor PSV, uitschakeling door een muntstuk, hoe heeft u dit alles ervaren samen met uw medespelers?

SB) Wij zaten als spelers in de kleedkamer en hoorde op een gegeven moment die Italianen juichen, ja toen wisten wij wel dat we uitgeschakeld waren. Dat was een enorme domper voor de spelers zeker in een thuiswedstrijd ook nog eens zuur voor ook de PSV-supporters.

Het was een geweldige ervaring om Europees te voetballen. Rapid en Austria Wien waren in die tijd grote clubs in Oostenrijk tegenwoordig is de Oostenrijkse competitie een minder aangeschreven competitie ten opzichte van toen.

 

WK) Bij PSV heeft u gevoetbald onder de trainers, Bram Appel, Milan Nikolić, Wim Blokland en Kurt Linder. Onder welke trainer heeft u uw beste periode bij PSV gehad en was er de beste samenwerking?

SB) De beste trainer was Kurt Linder. Wim Blokland moest helemaal uit Koog aan de Zaan komen die was interim-trainer en die reed op en neer iedere dag. Dan gaf hij 's middags een uurtje een training want hij moest op tijd naar huis om de files voor te zijn bij Utrecht knooppunt Oudenrijn. Dat was absoluut niet professioneel. Zijn trainingen waren dramatisch. Kurt Linder had echt dat Duitse van er vol tegen aangaan. Niet iedereen kon daarin mee, maar ik ben door Kurt Linder een veel betere voetballer geworden. Conditioneel ook enorm vooruitgegaan door Kurt Linder. Voor mij was Kurt Linder echt de eerste trainer die er echt iets van kon. Wel heeft Kurt Linder spelers waaronder Willy van der Kuijlen te hard aangepakt, die had hij veelmeer naar zich toe moeten trekken en meer mee moeten praten maar dat zat er toen niet in.

 

WK) U voetbalt zes seizoenen bij PSV en in die jaren zijn u mede spelers, Pim Bekkering, Horst-Dieter Strich, Ger Donners, Peter Kemper, Miel Pijs, Ton Planken, Daan Schrijvers, Jan van Dorst, Jac van Stippent, Piet Giesen, Gerard Hoenen, Johan Houkes, Horst NuBbaum, Fons van Wissen, Wim Wolbers, Zvezdan Čebinac, Eddy Koens, Willy van der Kuijlen, Lambert Verdonk, Adri Vogels, Rob Boersma, Willy Heijnk, Joy de Wit, Hans van Bentum, Wim van den Dungen, Jan van Dooren, Ole Sørensen, Peter van Wordragen, Pim Doesburg, Hendrik Schalks, Frits Soetekouw, Ad Graaumans, Pleun Strik, Stanley Bish, Leen de Ridder, Bent Schmidt Hansen, Willy Senders, Peter de Wit, Ab Fafié, Lazar Radović, Marinus van Dinter, Kresten Bjerre, Nico Mares, Jos Simons, Gerard Weber, Pavle Kiš, Hans Leushuis, Peter Ressel, Wietse Veenstra, John Fredrix, Harry Lubse, Jan van Beveren, Henning Munk Jensen, Harry Vos, Guus Hiddink, Gerrit van Tilburg, Johan Devrindt en Eef Mulders. Als u al deze namen leest welke medespelers zijn voor u het meest bijzonder om daar mee te hebben samen gevoetbald?

SB) Natuurlijk Willy van der Kuijlen dat was óók nog eens een goede maat waar ik regelmatig mee sprak na het voetballen van mijn actieve voetbalcarrière. Lazar Radović als laatste man dat vond ik wel een hele goede voetballer, een strateeg. Fons van Wissen was een harde werker, met hem ging ik vaak na de training één tegen één voetballen dan had hij volle inzet. Gerard Hoenen was een goede voetballer. Jan van Beveren heb ik niet meegemaakt want toen voetbalde ik in het tweede, die heb ik natuurlijk wel gezien. Kresten Bjerre was iemand die sleepte heel het elftal mee. Horst NuBbaum die kon er helemaal niks van. Piet Giesen, Miel Pijs, Daan Schrijvers dat waren internationals dat waren goede voetballers.

 

WK) Wat was de reden dat u vertrok bij PSV?

SB) Mijn blessure, gevolgd door die meniscusoperatie waarvan ze bij de eerste operatie de helft hebben laten zitten. PSV wist toen niet tegen het einde van het seizoen hoe ik er voorstond en zo hebben Harry Vos als vervanger voor mij gehaald. Ik was niet fit en PSV moest door.

 

FC VVV VENLO

WK) Seizoen 1971-1972 vertrekt u bij PSV naar het dan in de Eerste Divisie uitkomende FC VVV. U voetbalt dan onder de Duitse trainer Josef Gesell en met FC VVV is er een 16e plaats op de ranglijst. Hoe kwam de overgang van PSV naar FC VVV tot stand vanwaar deze keuze. Is er door de Venlonaren een transfersom voor u betaalt? Uiteindelijk komt u tot 39 competitiewedstrijden waarin u 2x doeltreffend bent. U verblijft 1 seizoen bij FC VVV. Had u een baan naast het voetballen bij FC VVV?

SB) Ik was bij PSV bedankt omdat ik een jaar in het tweede gevoetbald had. FC VVV heeft met mij contact gezocht en belde mij op of ik in Venlo wilde komen voetballen. Ik had geen zaakwaarnemer en heb dat zelf allemaal gedaan. In die tijd had zowat niemand een zaakwaarnemer behalve Willy van der Kuijlen.  FC VVV heeft een kleine transfersom toen voor mij betaald.

Toen ik in Venlo voetbalde werkte ik daarlangs óók gewoon bij Philips fulltime. 's Avonds was het dan trainen bij FC VVV.  

 

RODA JC  KERKRADE 

WK) Ingaande seizoen 1972-1973 gaat u voetballen voor dan in de Eerste Divisie uitkomende Roda JC. U komt tot 37 wedstrijden waarin u 4x doeltreffend bent. Met Roda JC wordt u kampioen van de Eerste Divisie onder trainers Jacques Koole en vervolgens Hennie Hollink.  

Dit seizoen een Roda JC dat met overmacht kampioen werd van de Eerste Divisie? Wat herinnert u zich nog van het kampioenschap en de viering van de titel in Kerkrade?

SB) Jacques Koole was eerder mijn trainer bij het tweede van PSV en hij wilde me eerder al naar Roda JC halen, maar bij Roda JC gingen ze pas akkoord toen ze hadden gezien dat ik na mijn meniscusoperatie weer een seizoen volledig had gevoetbald bij FC VVV. Tijdens mijn overstap naar Roda JC had ik zelf in mijn contract een maximale transfersom afgesproken. Dat advies had Ger Donners van PSV mij gegeven. Wat er meer aan de transfersom werd betaald door Roda JC aan FC VVV dat was voor mij zelf.

 

JACQUES KOOLE

Trainer Jacques Koole is overleden aan hartfalen op vierendertig jarige leeftijd na een training op weg naar de kleedkamer. Ik ben daar niet bij geweest want ik was aan het werken in de ochtend en het gebeurde 's morgens. Het overlijden van Jacques Koole had een enorme impact bij de club Roda JC en de spelersgroep. Uiteindelijk heeft Hennie Hollink als trainer het seizoen afgemaakt en werden we alsnog kampioen en was er een promotie naar de Eredivisie. Het kampioenschap werd groots gevierd op het marktplein in Kerkrade misschien waren er wel twintigduizend aanwezige supporters.

WK) Hoe was de samenwerking met de trainers bij Roda JC?

SB) Hennie Hollink was wel een goede persoonlijkheid en een redelijke trainer. Fritz Pliska was een Duitse trainer, maar dat was absoluut geen goede trainer.  Bert Jacobs was een goede trainer, ik had er wel eens ruzie mee, dan vloog ik erop en hij ook, maar dat accepteerde wij van elkaar.

 

RALF EDSTRÖM, DICK NANNINGA

WK) Seizoen 1975-1976 voetbalt u met Roda JC tegen PSV in het stadion van Feyenoord de KNVB Bekerfinale. In de verlenging wint PSV met 1-0 door een doelpunt van Ralf Edström. Wat staat u nog bij van het beker seizoen van Roda JC dat seizoen?

SB) Wij als Roda JC moesten in de finale flink verdedigen, en toen heeft trainer Bert Jacobs Dick Nanninga als voorstopper neergezet om Ralf Edström te bespelen. PSV werd naast winst van de KNVB Beker ook landskampioen zo kon Roda JC het seizoen er na Europa in. Helaas werd Roda JC seizoen 1976-1977 in de eerste ronde van het Europacup ll toernooi uitgeschakeld door RSC Anderlecht met 2-1 verlies en 2-3 verlies. Beide wedstrijden tegen RSC Anderlecht heb ik meegedaan.  

 

WK) Driemaal in uw carrière bereikt u de KNVB Bekerfinale 2x met PSV en 1x met Roda JC is het niet erg teleurstellend dat u 3x de finale heeft verloren?

SB) Je weet natuurlijk dat het niet zomaar een gegeven is dat je de KNVB Beker wint. Iedere nederlaag is natuurlijk zuur, maar achteraf misschien wel logisch want zover was PSV toen nog niet ze waren toen nog niet echt doorgedrongen tot de top.

 

WK) De bekendste medespelers in uw zes seizoenen bij Roda JC zijn Stanley Bish, Jo KõrverJohn Pfeiffer, Dick Advocaat, Dick Nanninga, Pierre Vermeulen, Leo Degens, Gerard van der Lem, Sten Ziegler, Leo Degens, Theo de Jong en Adrie Koster. Hoe heeft u uw tijd bij Roda JC ervaren, welke medespelers waren voor het meest bijzonder?

SB) Hens Coerver manager van Roda JC wilde met zijn drive omhoog met de club en die heeft dat gerealiseerd in zijn periode bij Roda JC. Ik heb een geweldige periode gehad in Kerkrade dat begon voor mij met in mijn eerste seizoen direct promotie naar de Eredivisie. Vervolgens net handhaving in de Eredivisie. De KNVB Beker finale behaald, een keer 5e in de Eredivisie geworden. Het ging met Roda JC als club in een stijgende lijn alsmaar beter sportief.  

 

EINDE ACTIEVE VOETBALCARRIÈRE 

WK) Halverwege het seizoen 1977-1978 in de winterstop beëindigt u uw actieve voetbalcarrière wegens aanhoudend blessureleed. Was dit voor u een zware beslissing en daarbij puur lichamelijk gezien noodzakelijk? Heeft u nog gevoetbald bij een amateurclub?

SB) Ik was er eigenlijk al een half jaar op voorbereid dat ik zou gaan stoppen. Desondanks had ik mijn werk en ik was inmiddels 32 jaar oud en anders had ik het misschien een jaar later moeten opgeven. Toch vond ik het wel jammer dat ik moest stoppen als voetballer.

Ik ben nog één jaar trainer geweest bij Veloc Eindhoven van het eerste elftal en de A1. Net van tevoren heb ik wel nog twee wedstrijden meegedaan bij Veloc om degradatie te voorkomen. Zo bleven ze in de 4e klasse en was er geen degradatie naar de Brabantse Bond en werd ik toch trainer in de 4e klasse.

 

WK) Als voetballer wat waren uw absolute hoogtepunten in uw carrière en evenzo de dieptepunten? Heeft u het maximale uit uw actieve voetbalcarrière gehaald?

SB) Europees voetbal gespeeld met PSV en Roda JC dat waren wel hoogtepunten. Mijn grootste teleurstelling is geweest de arts die mijn meniscusoperatie verkeerd heeft uitgevoerd. Dat heeft mijn carrière als voetballer bij PSV beëindigt. Als dat niet was gebeurd had ik absoluut langer bij PSV gevoetbald en hadden ze Harry Vos nooit gehaald naar PSV. Want ik voetbalde alles bij PSV voor die operatie.  

 

WK) Na uw actieve voetbalcarrière wat bent u toen gaan doen in de eerste jaren, wanneer werd u zaakwaarnemer bij de Vereniging van Contract Spelers (VVCS)? U heeft als zaakwaarnemer gewerkt voor o.a. Benjamin De Ceulaer, Ervin Lee, Edwin Linssen, Marcel Meeuwis, Frits van Putten, Peter van Putten, Dave Roemgens en Dave Zafarin. Tot welke leeftijd bent u zaakwaarnemer gebleven? Heeft u naar andere functies in de voetballerij of maatschappij gehad?

SB) Na mijn voetbalcarrière ben ik volledig bij Philips gaan werken. Bij de VVCS dat deed ik tussendoor er 's avonds een beetje bij. Dat was toentertijd niet van het niveau als tegenwoordig. Ik was meer bestuurslid, ik moest wel eens af en toe naar spelers toe en bezocht weleens wat Eerste Divisie clubs met de VVCS.

Als bestuurslid organiseerde wij van de VVCS uit trainerscursussen samen met de KNVB eerst een vooropleiding van een jaar, daarna oefenmeester 3. In Zeist heb ik zelf nog oefenmeester 2 behaald, maar daar heb ik zelf niks meer mee gedaan daar ben ik mee opgehouden.

Ik ben zaakwaarnemer geweest tot ongeveer mijn 65 jaar, maar dat was niet fulltime. Bij Philips heb ik gewerkt tot mijn 57e jaar.

 

WK) Komt u nog ooit bij uw oude clubs waar u heeft gevoetbald?

Volgt u het huidige voetbal nog en daarbij in het bijzonder PSV, VVV en Roda JC?

 

SB) Bij PSV en Roda JC kom ik nog af en toe. Bij PSV zit ik nog ongeveer de helft van de wedstrijden.

 

WK) Sjef Blatter mag ik u danken voor dit interview?

SB) Graag gedaan.

Eerder uitgebrachte verhalen in de rubriek 'Wat eens d'oude glorie' zijn te vinden via www.supver-psv.nl/nl/nieuws/dossiers/oude-glorie.html.

 

Walter Kuijpers  

 

Laatst bijgewerkt : 30 sep 2024 - 16:21

Volgend artikel >