Home > Nieuws > Late tegentreffer verpest mooie PSV-avond

Late tegentreffer verpest mooie PSV-avond

Gemiste kansen breken Eindhovenaren op

1 okt 2024 - Door: Stijn Slaats

Hoewel PSV met een voorsprong de rust inging na een prachtige pegel van Jerdy Schouten, kwam het duel met Sporting Clube de Portugal pas in de tweede helft écht los. De PSV’ers kregen diverse goede kansen om de score te verdubbelen maar incasseerden in de slotfase een dure tegentreffer. Hierdoor staat de teller na twee wedstrijden pas op één punt in de nieuwe Champions League.

In de voorbeschouwing op dit Champions League-duel gaf zowel Peter Bosz als Sporting-coach Rúben Armorím aan een open wedstrijd te verwachten tussen twee offensief ingestelde teams waarbij ze allebei vol lof over elkaars teams spraken. De trainers ontmoetten elkaar één keer eerder, toen Bosz met Olympique Lyonnais voor een vriendschappelijk duel naar Portugal afreisde. De twee geven elkaar net voor de aftrap nog even een stevige omhelzing.

Dit keer meer op het spel
Dit keer staat er veel meer op het spel voor beide trainers en hun clubs. Voor PSV is het zaak, na de nederlaag tegen Juventus in Turijn, punten te pakken in de eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen. In de openingsfase domineert PSV weliswaar maar Sporting houdt de Eindhovenaren op ruime afstand van hun doelgebied.

Guus Til lukt het om twee keer achter de Portuguese defensie op te duiken. Bij zijn tweede poging, na een kaats met Luuk de Jong, haalt hij vanuit een moeilijke hoek uit. Franco Israel, de Uruguayaanse goalie van Sporting pareert de bal op de doellijn. Één minuut later is de doelman kansloos op een afstandspegel van Jerdy Schouten. De middenvelder herovert de bal na een interceptie en vindt met uiterste precisie de verre hoek: 1-0 voor PSV.

De verwachte aanvalsgolven blijven uit, het spel ligt door veel kleine overtredingen zelfs regelmatig stil. Pas in de 35e minuut wordt de gevreesde Zweedse spits Viktor Gyökeres in stelling gebracht. Francisco Trinçao geeft Ryan Flamingo op de rechterflank het nakijken en bereikt de goalgetter van SCP. Diens inzet wordt geblokt door Schouten die zijn waarde nu aan de andere kant van het veld bewijst.

Tweede helft brandt meteen los
Malik Tillman sticht meteen gevaar als hij de aftrap van Sporting onderschept. Hij loopt zich echter vast in de Portuguese ‘zestien’. Nog geen minuut later ziet Saibari zijn schot net naast gaan. Dezelfde Saibari vindt vanaf links Guus Til die vanaf tien meter over mikt. Franco Israel pakt daarna relatief eenvoudig een kopbal van Saibari na een voorzet van Tillman.

De Jong mist open kans in 300e duel voor PSV
Hoogtepunt van de avond wordt bijna een soort Zidaneske aanname van De Jong waarna hij voor open doel net naast kegelt. Geen treffer voor de PSV-aanvoerder in zijn 300e officiële wedstrijd voor de club. Sporting zoekt nu ook steeds meer het doel van Benítez op, zonder dat de Argentijn heel warme handschoenen krijgt. Aan de andere kant kopt Til goed naar de grond na een voorzet van de ingevallen Karsdorp maar Franco Israel staat goed geposteerd.

Het Philips Stadion houdt de adem in als Eduardo Qauresma, de rechtsback van Sporting opeens central voor Benítez opduikt. Hij struikelt echter op de rand van het strafschopgebied voordat hij kan afdrukken. PSV krijgt vervolgens een goede kans om de score te verdubbelen maar Israel redt knap op een kopbal van Noa Lang.

De wedstrijd heeft in de tweede helft een heel andere gezicht. Beide teams zoeken de aanval en Geovany Quenda komt akelig dichtbij de gelijkmaker als hij de bal net voorbij de verre paal krult. Noa Lang probeert het van afstand na een goede dribbel maar mist het doel. Bakayoko legt aan vanaf de flank en schiet hard voorlangs. Hij probeert het een minuut later nog een keer maar vindt nu de doelman op zijn pad.

Het lijkt dé minuut van Johan Bakayoko te worden als hij Franco Israel omspeelt maar net te ver uitwijkt en het zijnet raakt. Sporting Clube de Portugal reageert direct via aanvoerder Hjulmand die op Benítez mikt. Meteen daarna is het wél raak voor de gasten. Invaller Daniel Bragança werkt een voorzet van de linkerflank hoog in het dak van het doel en tekent voor de gelijkmaker.

Met nog vijf minuten officiële speeltijd op de klok strijden beide clubs voor de overwinning. Lang treft een Sporting-blok in het strafschopgebied terwijl Hjulmand nogmaals op de vuisten van Benítez schiet. PSV moet uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel maar had gezien de verhoudingen en de vertoonde intensitiet de volle buit moeten pakken.

Laatst bijgewerkt : 1 okt 2024 - 23:19